Capelle in transitie

Capelle in transitie

Energietransitie en circulaire economie. Hoe houd je je bedrijf toekomstbestendig?

Dit en meer werd besproken tijdens het symposium van Gemeente Capelle aan den IJssel, het Economisch Netwerk Capelle en de Green Business Club in het Isala Theater in Capelle.

De onderwerpen energiebesparing en -opwekking, duurzame mobiliteit, afvalvermindering/grondstoffengebruik en duurzame inkoop staan bij veel ondernemers op de agenda. De ene ondernemer is verder in de transitie op (deel)onderwerpen dan de andere en dat was dan ook de aanleiding voor de Gemeente Capelle aan den IJssel om het symposium te organiseren. “We willen als gemeente de ondernemers graag ondersteunen in de transitie en zien dat samenwerken in de overgang naar toekomstbestendig ondernemen het meeste resultaat heeft”, aldus George Derksen, Projectleider Economische Zaken en adviseur Circulaire Economie bij gemeente Capelle aan den IJssel. Door het delen van kennis en ervaringen in het symposium en daarbij ook de oproep te doen aan de ondernemers om mee te denken en te vertellen wat ze specifiek nodig hebben van de gemeente. “We kunnen met ondernemers(groepen) dan expliciet aan de slag met hun vraagstuk, hetgeen effectiever is dan een volgende subsidieregeling die niet volledig aansluit bij de praktijk”, motiveert Derksen.

In het Isala Theater kwamen ondernemers samen voor het symposium Capelle in Transitie en ook online keken er geïnteresseerden mee. In een open setting gaf het programma ruimte aan praktijkvoorbeelden, kennisdeling en inspirerende gesprekken onder leiding van Cees Vingerling die zelf als stakeholder manager in de regio actief is.

Klik hier voor meer informatie.