verkeersonderneming

De Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming “Wij willen Rotterdam graag bereikbaar maken en houden.” De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam Stakeholderstafels Hiertoe treffen bestuurders, ondernemerskoepels en werkgevers elkaar periodiek voor een informeel overleg. Daarbij worden strategische en tactische zaken

Van Dorp

Groen durven dromen èn doen! Van Dorp is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, met 19 vestigingen door heel Nederland. Eerder heeft Vingerling & Partners voor Van Dorp een kennissessie georganiseerd met als thema “Verduurzaming Onroerend Goed. Maar hoe?” We organiseerden in het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen op het RDM terrein in Rotterdam een waardevolle bijeenkomst. De bijeenkomst was gericht op medewerkers en ondernemers binnen een gemeentelijke instelling.

Kickersvoet

Bedrijvenpark Kickersbloem 3 Een splinternieuw bedrijvenpark onder de rook van Rotterdam, waar volop ruimte is om te ondernemen. Kickersbloem 3 is het nieuwe bedrijvenpark van Voorne-Putten. Het bedrijventerrein ligt in Hellevoetsluis, vlakbij de A15; dit is de belangrijkste uitvalsweg richting Randstad en de overige snelwegen. Congressen Voor verschillende stakeholders, waaronder Kickersvoet, verzorgde Vingerling & Partners de moderatie van het Congres Voorne-Putten Futureproof.

Nieuwe vormen van samenwerking

Ondernemen doe je nooit alleen. En zelfs al doe je alles in je eentje, dan nog heb je te maken met andere mensen: leveranciers en klanten. De kwaliteit van de relatie daarmee is cruciaal.

Door de jaren heen zijn we naar een meer dynamische wereld gegroeid. Interactie met anderen wordt nóg belangrijker. Samenwerking met andere ondernemers biedt nieuwe perspectieven. Als ondernemer doe je er dan ook verstandig aan om nieuwe vormen van samenwerking af te wegen. Zo is er ergens in het oosten van het land een prima groenteboer. En in dezelfde buurt een minstens zo goede slager.
En… o, ja… een bakker.

Alle drie proberen zij voldoende winst te blijven maken, maar dat valt niet mee. Met elkaar kwamen ze tot een prachtig idee. Samen ontwikkelden zij een online traiteursbedrijf, waarmee ze nieuwe en winstgevende klantgroepen aanboorden zonder grote investeringen. Slim. Het is een krachtenbundeling van andere dingen doen èn dingen anders doen.

Door het bedrijfsleven kunnen ook krachten gebundeld worden met het onderwijs, onderzoek en de overheid. Zéker gekeken vanuit gebiedsontwikkeling bestaan er veel gezamenlijke belangen. Maar ja, wie benader je op ambtelijk en op bestuurlijk niveau? Als ondernemer is het misschien niet zo lastig om een enthousiast verhaal te houden, maar het op de juiste manier communiceren richting andere bedrijfsculturen is een vak apart. Vingerling & Partners stemt graag de juiste strategie met u af.

Recensie

Opdrachtgevers