Een alliantie van en voor Rotterdamse bedrijven!

Een alliantie van en voor Rotterdamse bedrijven!

Eerlijk is eerlijk. Voor mij was het wel even wennen om op een andere manier te reizen dan met de auto. Voorheen werkte ik op de Zuid-Hollandse eilanden. Zonder auto kwam je dan niet ver. Ruim zeven jaar geleden startte ik als zelfstandig adviseur op het gebied van stakeholdermanagement. Tijdens mijn eerste opdracht bij de Verkeersonderneming zouden we met een projectteam met de Metro reizen. Wat hebben ze gelachen toen ik onwennig bij het toegangspoortje stond te tobben met de OV chipkaart, die ik voor het eerst gebruikte. Ik maakte er maar een geintje van en vertelde ‘dat we immers allemaal een stapje terug moeten’.

Nou, echt een stapje terug was het qua reisplezier in elk geval niet. Want het aanbod van de verschillende modaliteiten binnen de ruit van Rotterdam is enorm. Zo ben ik bijvoorbeeld fan geworden van de Felyx scooter; met de wind door je haren over de Erasmusbrug. Ook zette ik zo af en toe mijn fiets op de bagagedrager van de auto, parkeerde de auto ‘op Zuid’ en ging dan met de fiets verder de stad in. En wat genoten een groep van Limburgse ondernemers van de Watertaxi toen ik ze iets over deze mooie regio vertelde. Ja, Rotterdam is hip en trendy.

Vanuit Gemeente Rotterdam en Zuid-Holland Bereikbaar mag ik nu meewerken aan het uitbouwen van een alliantie voor grote bedrijven die hun medewerkers willen verleiden om voor slimmer en schoner woon-werkverkeer te kiezen. Met een halvering van CO2-uitstoot in 2030 als resultaat. Bijna 50 grote werkgevers hebben zich al hierbij aangesloten. Samen goed voor zo’n 80.000 medewerkers. Dat is één op de vijf medewerkers in Groot Rotterdam. Van Arcadis tot Shell, van Robeco tot Portbase en van Van Oord tot de Kramer Group. En dat bouwen we graag verder uit.

Binnen die alliantie informeren en inspireren we elkaar. Over allerlei vormen van deelmobiliteit, gedragsverandering en onderlinge samenwerking. Het ene bedrijf heeft nog amper een visie op duurzame mobiliteit en andere bedrijven lopen voorop met een visie op internationale vluchten, een persoonlijke CO2 footprint, met thuiswerk- en mobilityhubs of het kantoor van de toekomst.

Een groep van mobiliteitsmakelaars van Zuid Holland Bereikbaar helpt u graag om hier pro actief op in te spelen, waardoor u gesteld staat voor de toekomst. En het is toch leuk zelf of uw medewerkers te laten genieten van de watertaxi, een elektrische scooter of een speed pedelec? Of misschien wel van een Carver? De verschillende vervoersmogelijkheden zijn nog nooit zo divers en leuk geweest. Daarom droom ik van een alliantie duurzame mobiliteit met ondernemers uit Groot Rotterdam die elkaar inspireren, van elkaar leren en elkaar concrete aanbiedingen voorstellen.
Zullen we daar voor uw bedrijf eens over doorpraten?