Op mobiliteitsmissie naar Antwerpen

Op mobiliteitsmissie naar Antwerpen

In de regio Voorne Putten Haven treffen enkele bestuurders en ondernemers elkaar periodiek om te bespreken hoe overheid en ondernemers deze regio goed bereikbaar kunnen houden. Natuurlijk kunnen economische regio’s ook van elkaar leren op het terrein van mobiliteit. Om die reden organiseerden we onlangs een ‘mobiliteitsmissie’ naar Antwerpen.

We brachten daarbij onder meer een bezoek aan het bedrijf De Rijke Group, die in Europa meerdere vestigingen heeft, waaronder zowel in Spijkenisse als ook in Antwerpen. De Haven van Antwerpen is onbegrensd ambitieus, zoals ze het zelf noemen. De Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland wil met haar Routeplan 25 een snelweg creëren naar een digitale topregio. Wij gingen daarbij met elkaar in gesprek, waarbij de geleerde lessen van beide regio’s werden gedeeld.

Enerzijds zijn de havens van Rotterdam en Antwerpen elkaars concurrent, anderzijds valt er ook veel synergie te behalen binnen de corridor Rotterdam-Antwerpen. En dit niet alleen over de weg, maar ook via bestaande pijpleidingen, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor waterstof. De inbreng van de directie van VOKA, de wethouder van Antwerpen en de consul generaal van ons consulaat in Antwerpen gaven aangescherpte inzichten aan ons ‘Voorne Putten Haven’ team en andersom. Een missie om zeker in de toekomst nog eens te herhalen.