Burgemeestersontbijt Barendrecht

Burgemeestersontbijt Barendrecht

Tijdens het burgemeestersontbijt, welke de Barendrechtse burgervader Jan van Belzen periodiek organiseert, stond het thema bereikbaarheid centraal. Dit thema leeft bij de ondernemers in Barendrecht: “Mobiliteit brengt alles bij elkaar. Als we de economie in onze regio op peil willen houden, dan moeten we ervoor zorgen dat onze wegen begaanbaar blijven en doorstromen. Dat is een hele kluif en daar hebben we elkaar voor nodig”.

Voor zowel werkgevers als werknemers loont het om je te buigen over het vraagstuk ‘anders reizen’. Ger Visser, Visser & Visser accountants, is ambassadeur van bereikbare regio. Hij sloot zich vorig jaar aan op het platform Samen Bereikbaar. Ze hebben verschillende medewerkers voorzien van een (e)fiets en die maken daar graag gebruik van. Er moeten nieuwe en innovatieve manieren komen van werken en reizen.

Dagvoorzitter Cees Vingerling, gebiedsregisseur bij De Verkeersonderneming, leidde een boeiende discussie met de aanwezigen, bij wie de slimme oplossing voor het reizen in de regio vooral in de fiets lijkt te zitten. Ook het openbaarvervoer en carpooling werden genoemd als kansrijke alternatieven voor het fileverkeer. Platform Samen Bereikbaar biedt tal van tips, trics en tools waarmee de werkgever zijn medewerkers kan helpen om alternatieven te overwegen, proberen en uiteindelijk duurzaam in gebruik te nemen.

Volgens burgemeester van Belzen zitten we in een groeiende regio. Vol van innovatie en ondernemerschap. We zitten in een delta, een gebied van vijf meter onder zeeniveau en we handhaven ons. Die bereikbaarheidsuitdaging gaan we ook samen te lijf.

Lees hier het hele artikel.