Inspirerend congres Voorne-Putten Futureproof

De industrie en het havengebied zijn belangrijke sectoren voor de regio Voorne-Putten. Maar voor een toekomstbestendig Voorne-Putten zijn zeker ook andere sectoren zoals onderwijs, toerisme en recreatie van belang. Daarbij zijn er ook essentiële randvoorwaarden zoals bereikbaarheid en ontsluiting. Hierdoor hebben Port of BUSINESS samen met Delta Development Group, Gemeente Hellevoetsluis, Kickersbloem 3, Rabobank en WEA Accountants & Adviseurs op 15 oktober 2019 het congres Voorne-Putten Futureproof georganiseerd. Vingerling & Partners leidde de avond in goede banen.

Verschillende sprekers wisten de deelnemers te boeien over de huidige situatie en wat de mogelijkheden voor het gebied zijn. Burgemeester Foort van Oosten opende de avond. Volgens Frits Oevering, senior onderzoeker bij Raboresearch Nederland,  blijft de werkgelegenheidsgroei achter ten opzichte van het landelijk gemiddelde, daalt de werkgelegenheidsfunctie en krijgt Voorne-Putten steeds meer een woonfunctie. Hoe kunnen we het evenwicht tussen wonen en werken herstellen?

Ton van der Schelde, commercieel projectdirecteur bij Kickersbloem 3, ziet prachtige mogelijkheden voor Voorne-Putten. Zo is de realisatie van het nieuwe bedrijvenpark in Hellevoetsluis op dit moment de grootste economische ontwikkeling op Voorne-Putten. Het zal alleen al 2500 tot 3000 directe banen opleveren. Delta Development Group gaat innovatieve cradle to cradle nieuwbouw toepassen op het terrein. Rob van den Broek, directeur van de vastgoedontwikkelaar, vertelt dat ze kiezen voor een geïntegreerde ecologische gebiedsaanpak met groene ruimte tussen de gebouwen. Dit zorgt voor een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving.

We moeten trots zijn op ons eiland. We hebben de nabijheid van industrie, de Rotterdamse haven en tegelijkertijd de aanwezigheid van natuurgebieden en de rust die het eiland biedt. Het is zaak om de juiste partners te zoeken en aandacht te vragen daar waar het kan en moet. Als afsluiter van de avond was er gelegenheid om, onder het genot van een heerlijk buffet, met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken. Het congres leverde interessante interviews, discussies en inzichten op over onder andere verschillende economische ontwikkelingen, kansen en aandachtspunten voor een toekomstbestendige regio.

Download het hele artikel via deze link.