‘Met elkaar de stad bereikbaar houden’

‘Met elkaar de stad bereikbaar houden’

Na de Maastunnel staan meer grote onderhoudsprojecten op stapel. Hoe houden we toch de stad en regio bereikbaar? “Andere vormen van mobiliteit zijn onmisbaar en vaak nog aantrekkelijk ook. Samen met het MKB kunnen we daarin vooruitgang boeken,” zeggen Roger Demkes en Cees Vingerling in een artikel van het magazine MBK Rotterdam Rijnmond.

Anno 2020 is het noodzaak om naast vervoer met de auto, alternatieven serieus op te pakken. Dichtslibbende wegen, reductie CO2-uitstoot, aandacht voor gezondheid van de medewerkers, energietransitie en grote onderhoudsoperaties aan tunnels en bruggen dwingen bedrijven en overheid zich te verdieping in de kwestie van mobiliteit. De Verkeersonderneming is hierin al tien jaar dé specialist voor de Rotterdamse regio.

Cees Vingerling, mobiliteitsmakelaar Groot-Rotterdam en verantwoordelijk voor de werkgeversbenadering: “Wij inspireren werkgevers om hun medewerkers tot een andere manier van reizen te verleiden. Anders denken helpt iedereen vooruit.” De Verkeersonderneming is een netwerkorganisatie met veel relaties. Het kleine team trekt mensen uit overheid en bedrijfsleven naar zich toe met kennis en kunde van onder meer logistiek en design om met elkaar het reisgedrag te beïnvloeden. Inmiddels heeft De Verkeersonderneming een grote community en nodigen ze bedrijven twee keer per jaar uit voor bijeenkomsten.

Lees het hele artikel hier.